Vuoden työntekijä 2019

Jäteasemanhoitaja Lasse Nurminen on ollut LSJH:lla töissä jo yhdeksän vuoden ajan. Iloinen asiakaspalvelija, tunnollinen työntekijä ja mukava työkaveri valittiin Vuoden työntekijäksi 2019.

Mitä työhösi kuuluu Isosuon jätekeskuksessa Raisiossa?

Otan vastaan asiakkaita ja tarkastan heidän kuormiaan, opastan oikeisiin tyhjennyspaikkoihin ja annan lajitteluvinkkejä. Toisinaan olen kassalla rahastamassa. Kentällä lajittelen esimerkiksi asiakkaitten tuomia vaarallisia jätteitä ja avustan raskaissa nostoissa. Tehtäviini kuuluvat myös kevyet kunnossapito- ja huoltotyöt. Mukavaa vaihtelua työhön tuo osallistuminen Pop up -lajitteluasemien kierroksille.

Meillä voi myös nostaa esiin epäkohtia tai esittää toiveita työn kehittämiseen.
Lasse Nurminen, jäteasemanhoitaja
Millainen työpaikka LSJH on?

Olen tykännyt olla täällä töissä. Minusta LSJH:ssa pidetään työntekijöistä huolta monellakin tavalla. Meillä voi myös nostaa esiin epäkohtia tai esittää toiveita työn kehittämiseen. Työntekijöitä kuunnellaan ja toiveisiin vastataan mahdollisuuksien mukaan. Meillä on kattava työterveyshuolto ja mukavasti virkistystoimintaa, kuten Virkkutiimin järjestämät elokuva- ja konsertti-illat, lajikokeilut sekä retket eri kohteisiin. Pienet arjen asiat, kuten vaikkapa laskiaispullat kahvilla ilahduttavat myös, puhumattakaan perinteisestä joulupuurosta.

LSJH:lla saa kehittää omaa ammattitaitoaan. Suoritin juuri ympäristöhuollon ammattitutkinnon ja valmistuin vuonna 2019. Koulutuksen lähipäivinä oli kiinnostavaa tutustua muiden jätehuoltoyhtiöiden henkilöstöön ja vierailimme myös monissa jätekeskuksissa. Vaikka minulla on paljon käytännön kokemusta, täydensi tutkinto osaamistani ja aiempia ympäristöalan opintojani.

Millainen työilmapiiri teillä on?

Olen viihtynyt talossa yhdeksän vuotta, joten sekin kertoo jotain. Meitä on täällä Isosuolla kenttätöissä kolme jäteasemanhoitajaa. Täältä käsin toimii myös neljän henkilön huolto- ja noutopartio. Meillä on iloinen ja keskusteleva porukka. Päivissä riittää huumoria, mutta keskusteluissa käsitellään toki myös arjen vakavampia aiheita. Aika harvoin on tilaisuus tavata muiden toimipisteiden väkeä, mutta yleistuntuma on se, että LSJH:lla on mukavaa porukkaa töissä.

Miltä tuntui tulla valituksi Vuoden työntekijäksi?

Valinta yllätti täysin, en osannut sitä odottaa. Olin tosin jo ajatellut, että olisi hienoa, jos nyt valittaisiin kenttätyöntekijä. Arvostan kovasti tunnustusta.

Millaista on työskennellä kiertotalouden näköalapaikalla?

Työ on todella mielenkiintoista ja kaikki päivät ovat erilaisia. Asiakkaiden opastaminen esimerkiksi lajittelussa on palkitsevaa. Uskon, että LSJH:lla on edessä työntäyteisiä vuosia alan kehittyessä koko ajan. Olemme monissa hankkeissa suunnannäyttäjiä ja teemme asioita ennakoivasti, jotta meillä olisi pienempi kuorma huomiselle.

Työyhteisömme tunnuslukuja vuodelta 2019

  • vakituisessa työsuhteessa 87 henkilöä
  • naisia 48 ja miehiä 39
  • osa-aikaisia 5 henkilöä
  • henkilöstön keski-ikä 45 vuotta
  • yli 55 vuotiaita n. 24 %
  • määräaikaisessa työsuhteessa 18 henkilöä
  • äitiys- ja vanhempainvapaalla 2 henkilöä ja hoitovapaalla 3 henkilöä
  • terveyspalveluihin käytetyt menot 847 €/htv
  • työtapaturmia oli yhteensä 5, joista poissaoloon johtavia työtapaturmia oli 1
  • sairauslomapäiviä yhteensä 664 päivää eli 6,2 pvä/hlö
  • sairauspoissaoloprosentti oli 2,4 %