Vuoden työntekijä 2020

Jäteasemanhoitaja Rolf Tervonen on ollut Turun Topinojan jätekeskuksessa töissä jo yli kaksikymmentä vuotta. Iloinen ja ystävällinen sekä hyvään yhteishenkeen luottava ja kaikkia auttava työkaveri valittiin Vuoden työntekijäksi 2020.

Mitä työhösi kuuluu Topinojan jätekeskuksessa?

Tarkastan asiakkaiden tuomia kuormia ja rahastan sisällön mukaan. Työhöni kuuluu myös runsaasti asiakkaiden opastusta ja neuvontaa. Aloitin työt Topinojalla vuosituhannen vaihteessa, ja silloisesta kaatopaikasta on vuosikymmenten aikana kehittynyt monipuolinen jätekeskus. Aikoinaan vastaanotimme vain muutamaa jätejaetta ja nyt jakeita on jo yli 30. Työpäivät ovat erilaisia, ja ne sujuvat nopeasti. Minulle on tärkeää, että voin nähdä työssäni ihmisiä.

Millainen työpaikka LSJH on?

Tämä on paras työpaikkani. Ajoin aikaisemmin kuormia Topinojalle, ja kun sitten minua kysyttiin tänne töihin, tartuin heti tarjoukseen. LSJH on reilu työnantaja ja meillä on hyviä työhön liittyviä etuja. Minusta homma toimii, kun molemmat osapuolet toimivat tasapuolisesti.

Rolf Tervonen, jäteasemanhoitaja

Asiakkaiden suhtautuminen lajitteluun on vuosien varrella muuttunut paljon ja kiertotalouteen liittyvät asiat kiinnostavat.
Rolf Tervonen, jäteasemanhoitaja
Millainen työilmapiiri teillä on?

Meillä on Topinojalla mahtava työporukka ja ilmapiiri on hyvä. Meitä on vuorossa 10–15 työntekijää. Ikähaitarikin on vähän yli kaksikymppisestä yli kuusikymppisiin, ja kaikkien kanssa on mukava työskennellä yhdessä. Tapaamme myös vapaa-ajalla toisiamme.

Miltä tuntui tulla valituksi Vuoden työntekijäksi?

Valinta tuli ihan puskista. Uskon, että äänet tulivat myös persoonalle, eikä vain työntekemiselle. Minusta töihin on aina mukava tulla ja tsemppaan mielelläni myös muita. Positiivisuus ja huumori kantavat kauas. Ja olen kuulemma pirun hyvä kahvinkeittäjäkin.

Millaista on työskennellä kiertotalouden näköalapaikalla?

Tämä ala kehittyy nopeasti, ja joka päivä oppii jotain uutta. Odotan innolla, että saan vielä ennen eläkkeelle lähtemistä nähdä Topinpuiston kiertotalouskeskuksen täydessä toiminnassa. Asiakkaiden suhtautuminen lajitteluun on vuosien varrella muuttunut paljon ja kiertotalouteen liittyvät asiat kiinnostavat. Nyt esimerkiksi poistotekstiilien lajittelusta ja jalostuksesta on ollut paljon puhetta, ja asiakkaat ovat oppineet lajittelemaan niitäkin.

Työyhteisömme tunnuslukuja vuodelta 2020

  • vakituisessa työsuhteessa 86 henkilöä
  • naisia 47 ja miehiä 39
  • osa-aikaisia 5 henkilöä
  • henkilöstön keski-ikä 43 vuotta
  • määräaikaisessa työsuhteessa 18 henkilöä
  • terveyspalveluihin käytetyt menot 952 €/htv
  • työtapaturmia oli yhteensä 6, joista poissaoloon johtavia työtapaturmia oli 1
  • sairauslomapäiviä yhteensä 713 päivää eli 6,0 pvä/hlö
  • sairauspoissaoloprosentti oli 2,3 %